ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ
15, 22, 29 Nisan ve 06, 13, 20 Mayıs

Eğitmen: Firuze Engin
Herkes durup dururken bir şeyler hayal eder. Herkes aklındaki hikayeleri yazabilmek ister. Çocuklar da! Üstelik, söz konusu hayal kurmak olduğunda çocukların aklı yetişkinlerden daha çalışkandır. Onların zihni türlü türlü hikayelerle doludur. Ama bu küçücük ve birden bire uydurulmuş hikayelerin  bir masala, bir öyküye, filme ya da bir romana dönüşebileceğini hayal etmezler. Ya da bunu hayal etseler bile nasıl yapılacağını kestiremediklerinden, bu büyük işe kalkışmaktan vazgeçerler. Oysa yazmak hiç de zor, altından kalkılamayacak kadar büyük bir iş değil. Üretken bir hayal gücün ve bir kalemin varsa, yapılacak tek şey birazcık uydurmak ve biraz daha uydurmak...Ve bu durumla bolca eğlenmek!
‘Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’  bir karakter, bir macera, sıra dışı ya da oldukça sıradan bir öykü yaratmak için izlenebilecek çeşitli yolları gösteren bir çalışmadır. Atölye boyunca çocuklar, çeşitli yönelimler verilerek ve birbirlerinden fikirler alarak kendi hayal güçlerinden beslenen yaratıcı yazarlık çalışmaları yaparlar. Atölye 6 hafta sürer ve haftada bir gün bir araya gelen küçük yazarlar, metinlerini atölye saatlerinde yazıp, birbirlerine okurlar. Sonra da  üzerine düşünür ve geliştirirler.

Katılacak öğrenci sayısı; 8 Kişi ile sınırlıdır.

Atölye tarihinden beş gün öncesinde 0216 357 28 37 numaralı telefondan ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.