Hakkımızda

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi (HKKM) 26 Mart 1999 yılında kapılarını açtı. Hizmet verdiği 16 yıl boyunca sayısız etkinlik ve çalışmaya ev sahipliği yapan HKKM başta Merdivenköy Mahallesi olmak üzere tüm Kadıköylülere hizmet veren bir kültürel merkez olma özelliği taşıdı.

Yetişkin tiyatro, çocuk tiyatro, atölye, panel-seminer ve sergi gibi farklı başlıklarda etkinlikleri programında yer veren HKKM, geçen on beş yıl boyunca çocuk tiyatrosu etkinlikleriyle öne çıktı. Çocuk tiyatrosu topluluklarının, izleyici çocukların ve ebeveynlerinin beğenisi kazanan etkinlik yapısıyla merkez, süreç içinde doğallıyla çocuk etkinlikleriyle anılır oldu.

Etkinlik tasarımı ve yönetimi açısında oluşan bu odaklanmayı gören kadıköy Belediyesi, 2015 etkinlik sezonunun ardından HKKM’yi çocuk odaklı bir etkinlik merkezine dönüştürme kararı aldı. Gere tasarımı, gerek çalışma esasları gerekse programıyla başlı başına bir çocuk kültür merkezi hedefine koyan çalışmalar ile çocukların duygu ve düşünce ve hareketlerine uygun bir etkinlik merkezi tasarımı ortaya kondu.

Çocuk dostu mimari yaklaşımların, çocuk bakış açısına göre planlanmış mekan kullanımlarının esas alındığı Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi (ÇKM) bir çocuk etkinlik, eğitim ve yaşam merkezi olarak kapılarını açıyor.

Çocukların kendilerini özgür ve mutlu hissedecekleri, yaratıcılıklarını kolayca açığa çıkartabilecekleri, çocuklara uygunluğu alan uzmanlarınca belirlenmiş doğru içerik ve etkinliklerle buluşabilecekleri bir mekan olan ÇKM, farklı modülleriyle çocukların günün her saati etkinlik, eğitim ve sosyal imkanlar bulabilecekleri bir çocuk atmosferini oluşturacak.

Çocuklar için bir alternatif sosyal mekan olarak da tasarlanan ÇKM, çocukların farklı etkinlerle buluşacağı, yaşıtlarıyla sosyal iletişim kuracakları, sanatsal ve kültürel alışverişlerde bulunacakları bir odak olma özelliği de taşıyor.

Ortak alanları, seyir koltukları, kafeterya menüleri, sergileme ekipmanları ve daha birçok detayı çocuklara göre ve çocuk dostu yaklaşımla düzenlenen etkinlik merkezinde, yıllık olarak yapılan programlarla Kadıköylü çocukların yaşamlarına ışık tutacak içerikler yılın her günü çocuklarla buluşacak.